vrijdag 30 januari 2015

Maria koekjes chocolade cake

Makkelijk maar ook heel lekker is deze Maria koekjes chocolade cake!Ga je hem uitbproberen? Gewoon doen..






4 eieren
1 glas* vanille yoghurt
1 glas suiker
1 glas olie
1 glas cacaopoeder
1 zakje bakpoeder
1 pakje fijn gemalen Maria koekjes (200 gram)
1 theelepel vanille

Nutella

*1 glas = 150 ml

Verwarm de oven voor op 180 graden, beboter en bebloem een ronde bakblik 21 cm.
  • Maal de koekjes fijn in de keukenmachine.
  • Meng alle ingredienten goed door elkaar.
  • Doe het mengsel in de bakblik en bak voor 25-30 minuten of tot een satèprikker er schoon uitkomt.
  • Haal de cake uit de bakblik en laat het op een rooster afkoelen.
  • Besmeer de cake met Nutella en garneer het met Maria koekjes.


Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like dan Dulce fresa op Facebook!

donderdag 22 januari 2015

Avocado amandel cupcakes


Je leest het goed! Avocado cupcakes.. Ik vind het leuk om, wanneer het mogelijk is, avocado aan mijn recepten toe te voegen.. .vooral om de olie te vervangen. Deze avocado amandel cupcakes zijn olie en ei-vrij. Lekker zacht, vochtig en groen :)




Ingredienten

1 rijpe avocado
100 gram suiker
60 ml vanille yoghurt
175 ml melk
2 theelepels vanille 
130 gram bloem
75 gram amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
 ¾ theelepel baksoda
¾ theelepel zout

 Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een cupcakebakblik met daarin cupcake vormpjes klaar.

  • Meng in een mengkom bloem, bakpoeder, baksoda en zout door elkaar.
  • In een andere kom pureer met een staafmixer de avocado samen met suiker, yoghurt, melk en vanille tot zacht en creme-achtige massa.
  • Doe het bloemmengsel bij het avocado mengsel en meng goed door elkaar met een garde.
  • Verdeel het mengsel over 12 cupcake vormpjes.
  • Bak voor 25 minuten of tot een sateprikker er schoon uitkomt.
  • Laat ze afkoelen of een rooster.
Voor de garnering

Ik heb de cupcakes met een beetje jam ingesmeerd en gegerneerd met geroosterde amandelschaafsels .
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. - See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/cupcakes-maken#sthash.bT6r1QP7.dpuf
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. - See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/cupcakes-maken#sthash.bT6r1QP7.dpuf
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. - See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/cupcakes-maken#sthash.bT6r1QP7.dpuf

http://epicureanvegan.com/2011/12/05/avocado-cupcakes/



Ingredienten

12 cupcakes


maandag 19 januari 2015

Cookies deeg cake: Dapeppa koekjesmix

Op verschillende sites had ik al gelezen over het de Dapeppa Koekjesmixen en ben volger geworden van de facebookpagina, toevallig dat weekend was er bij Albert Heijn en zag de dapeppa koekjesmix
potjes in de aanbieding. Dus besloot ik de smaken die ze nog hadden te kopen.. Ik ben zo blij met mijn aankoop.. Gezellige potjes zijn dat!



De eerste Batch heb ik samen met mijn vriendin gemaakt.. Zij koos voor de smaak walnoten en cranberries.
De koekjes zijn snel en makkelijk om te maken. We waren binnen no time klaar en hop de oven in. Ze zijn superlekker maar minder mooi dan de potjes zelf :( dat is wel jammer.








Later kwam ik op het idee om een cake van de Dapeppa koekjesmix te maken van de mooie potje die ik nog heb. Ik heb het deeg bereid volgens bereidingswijze. Het deeg in een ronde bakplaat van 20 cm geplaatst, deze plat gedrukt en voor 20-25 minuten goudbruin gebakken. Ik liet het 15 minuten in de bakvorm afkoelen dan warm geserveerd met een bolletje vanille ijs. Et voila! Een heerlijk dessert na een lekkere maaltijd. Je kunt deze ook met opgeklopte slagroom serveren.



Bereidingswijze Cookies deeg cake
  •  Verwarm de oven voor op 180 graden
  •  Meng alle ingrediënten uit de glazen pot door elkaar
  •  Voeg 90 gram zachte roomboter en 1 ei toe
  • Meng alles goed door elkaar
  • Doe het deeg in een ronde bakvorm en druk het plat.
  • Bak voor 20-25 minuten goudbruin.


De volgende dag heb ik een stukje als ontbijt gegeten met glas koude melk.. Jammie!




vrijdag 16 januari 2015

Gastblogger ^^ Maryam`s Notenmix Baklava




Het leek mij leuk om maandelijks een gastblogger een recept op mijn blog te laten zetten.
Ik vind het altijd leuk om te zien dat anderen graag koken, wat ze dan maken en hoe ze dat doen.

Vandaag is Maryam de eerste gastblogger op Dulce fresa, een verschrikkelijk lieve meid en een trouwe viewer. Maryam is een marketeer bij een grote IT bedrijf, haar hobby`s zijn reizen, sporten en bakken. De laatste tijd is ze zichzelf meer gaan verdiepen in patisserie, bakken van koekjes en andere lekkernijen. Maar ook in gezonde smoothies en hapjes. Maryam wilt vandaag haar notenmix baklava met ons delen! Wat ook superleuk is, zij deelt met ons een stappenplan met foto`s en laat zien hoe makkelijk het is om homemade Baklava te maken.

Daarnaast gaat zij niet een enkel recept met ons delen, ze deelt straks ook gezonde recepten met ons! Jaa! Wij worden verwend met een reeks recepten. Ik weet zelf ook nog niet wat ze allemaal gaat maken, dus ik ben net zo benieuwd als jullie!

Notenmix Baklava

Siroop
1/2 cup* water
11/2 cup suiker
1etetepel. Citroensap
1eetlepel Ma zher (oranje blossemwater)

Vulling

1 pakje filodeeg (verkrijgbaar in de Turkse of Marokkaanse supermarkt)
500 gram geroosterd Notenmix naar keuze (ongezouten)
2 eetlepels Suiker
2 eetlepels Oranje blossemwater 
1/4 cup gesmolten boter

150 gram gesmolten boter voor het bestrijken van filodeeg 
50 gram fijn gehakte pistachenootjes voor versiering

* 1 cup = 250 ml

Bereidingswijze 
Begin eerst met de siroop, neem een steelpan en doe daarin de water, suiker en citroensap, breng deze samen aan de kook. Laat het mengsel op een zacht vuurtje 5-8 min sudderen.
Voeg 1 eetlepel oranje blossemwater. Laat het nog 5 min sudderen en haal het van vuur om af te koelen.

Verwarm de oven en rooster daar de Notenmix tot een goudbruin kleur.

Hak de geroosterde noten tot een fijn geheel, dit zorgt voor een sterke smaak. Voeg suiker, blossemwater en boter, meng het geheel.





Neem de filodeeg en snij het door het midden en bedek het met een theedoek om uitdroging te voorkomen.

Neem een filodeeg vel en bestrijk het met gesmolten boter, herhaal dit 3 keer. Leg de 3 vellen op elkaar. Met een lepel schepje de Notenmengsel aan de rand van de vel en rol het op. 




Verwarm de oven voor op 160 graden.
Neem een scherpe mes een snijd kleine blokjes van ongeveer 5 cm lang, leg deze naast elkaar in een ovenschaal. 






Bestrijk het geheel met gesmolten boter en zet de baklava in de over voor 20 a 30 minuten tot dat ze een goudgeel kleur krijgen.


Zodra de baklava uit de oven haalt, Giet voorzichtig het siroop erover heen en sprenkel wat pistachenootjes erover heen. 



Wees nou eerlijk!! Loop het water je in de mond??
In Februari 2015 een nieuwe gastblogger en een nieuw recept! Zo keep tuned...

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like Dulce fresa op facebook!

donderdag 15 januari 2015

Roltaart

Het recept van deze week.. Een heerlijk opgerolde cake met chocolade vulling en bekleed met een chocolade ganache. Zo’n rolcake is een klassieker die tot op de dag van vandaag nog veel zoetebekken en chocolade liefhebbers kan bekoren. Een aanrader!





Cake

4 eieren
120 gram fijn kristalsuiker
120 gram bloem
1 zakje vanillesuiker

Siroop

2 glazen water
1 glas suiker

Vulling

200 gram puur of melkchocolade
200 gram vanille kwark (of vanille yoghurt)

Ganache

200 ml ongeklopte slagroom
120 puur of melkchocolade 
Amandelschaafsel voor de garnering

Vet een bakplaat 42 cm x 24 cm in met boter en leg er nog een velletje bakpapier op.

  • Mix de eieren en suiker met een mixer tot een lichtgeel en luchtige massa voor ongeveer 10 minuten..
  • Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het mengsel heen.
  • Verdeel met een paletmes het mengsel over de bakplaat.
  • Bak voor 12 minuten goudbruine en gaar.
  • Haal deze uit de bakplaat en draai het om op een schone theedoek. Verwijder zeer voorzichtig het vel bakpapier. 

Zo maak je de suikersiroop

Meng in een middelgrote steelpan suiker en water. Breng aan de kook, al roerend, tot de suiker is opgelost en laat hem 5 minuten zachtjes bubbelen. Laat afkoelen.

  • Maak het bakkwastje nat met suikersiroop en smeer de cake in.
  • Smelt de chocolade au bain marie en meng de yoghurt met een lepel door de gesmolten chocolade.
  • Verdeel de chocoladecreme over de cake. 
  • Rol de cake voorzichtig op waardoor je een mooie rol krijgt, die goed vastkleeft.
Maak de ganache

Doe de chocolade in een middelgrote kom. Verwarm de room in een klein steelpannetje op middelmatig vuur op en breng heel kort aan de kook. Zodra de room gekookt heeft, giet het dan over de stukjes chocolade heen en klop tot een glad mengsel. Laat de ganache een beetje afkoelen voordat je het over een cake giet.

  • Leg de roltaart op een rooster en giet de ganache erover heen.
  • Garneer met geroonsterde amandelschaafsels. 




 Tips

  1. Wil je een ovenbakplaat gebruiken.. verdubbel dan de hoeveelheid cakebeslag.
  2. Dit is een basis recept voor een roltaart. Je kunt deze ook vullen met opgeklopte slagroom- klopfix en gewenste fruit en garneren met poedersuiker en wat fruit :)
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like Dulce fresa op facebook!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...