donderdag 5 maart 2015

Macarons taart met aardbeien swiss meringue

We are going to the next level! Ik wil jullie een taart laten maken die er mooi uitziet om op te eten. Een roze taart bekleed met aardbeien swiss meringue frosting en versierd met de heerlijke en betoverende franse macarons. Het ziet er erg indrukwekkend uit als je deze taart opdient tijdens een etentje of feestje - je gasten zullen versteld staan en genieten van elke hap.






Vanille cake

50 gram zachte boter
180 gram suiker
150 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
Snufje zout
125 ml melk
1 theelepel vanille extract
1 grote eiwit

Verwarm de oven voor op 175 graden. Beboter en bekleed een ronde bakblik van 20 cm met bakpapier.
  • Klop boter en suiker met een mixer tot een lichte en kruimelig massa.
  •  In een andere kom meng je bloem, bakpoeder en zout samen.
  • Voeg afwisselend de droge ingredienten en melk toe.
  • Doe vanille extract en eiwit bij en meng alles door elkaar.
  • Giet het mengsel in de bakblik en bak deze voor ongeveer 20 minuten of tot een satèprikker er schoon uitkomt.
  • De cake eerst 15 minuten laten afkoelen in de vorm, daarna voorzichtig keren.
Chocolade cake

25 gram boter
90 gram bloem
3 eetlepels + 1 theelepel cocao poeder
1/2 teelepel bakpoeder
1/2 teelepel baksoda
Snufje zout
113 gram suiker
1 ei
65 ml melk
50 ml kokend water

Verwarm de oven voor op 175 graden. Beboter en bekleed een ronde bakblik van 20 cm met bakpapier.
  • Smelt de boter en laat het afkolen.
  • Meng de droge ingredienten samen in een grote kom.
  • Voeg gesmolten boter, ei, melk en water toe en meng alles door elkaar met een mixer of een spatel.
  • Giet het mengsel in de bakblik en bak voor 25 minuten of tot een sateprikker er schoon uitkomt.
  • De cake eerst 20 minuten in de vorm laten afkoelen daarna voorzichtig keren.
Aardbeien swiss meringue botercreme

5 grote eieren
250 gram suiker
300 gram zachte boter, in blokjes
150 gram verse gepureerd aardbeien
Rose voedingskleurstof (wilton)

  • Neem een kom die op een pan heet water past. Handig is de kom van je mixer als die hittebestendig is of een glazen kom. 
  • Doe de eiwitten en de suiker in een kom en klop ze goed door elkaar. Zet de kom boven de pan met kokend water; dit wordt ook wel au bain marie genoemd. Blijf nu voortdurend kloppen totdat de suiker gesmolten is en het mengsel de temperatuur van ongeveer 70 graden heeft bereikt. Als je geen kooktermomether hebt, kun je dit testen door wat van het mengsel tussen je vingers te wrijven, als je geen korrels van de suiker voelt en het is goed heet dan is het klaar.
  • Haal de kom uit de pan en mix op hoge snelheid totdat het mengsel stijve witte pieken maakt. Dit duurt zo’n 10 minuten. 
  • Zet nu de mixer op een lage stand en doe de boter er stukje voor stukje erbij, terwijl je blijft mixen.
  • Als alle boter opgenomen is, zet je de mixer op een hogere stand en klop je de crème totdat hij er luchtig uitziet. 
  • Voeg gepureerde aardbeien en een beetje voedingskleurstof toe, meng goed met een spatel en schraap langs de randen van de kom. 
  • Mix de crème nogmaals een minuutje goed door. De crème ziet er nu mooi glad en luchtig uit en voelt zijdezacht aan.  


  • Zet de vanille cake op een schaal waarop je hem wilt serveren. Om te voorkomen dat de schaal vies wordt, doe je een paar stroken bakpapier onder de randen van de taart.
  • Smeer de vanille cake met de swiss meringue botercreme.
  • Leg de chocolade cake er netjes op.
  • Smeer de botercrème op de bovenkant en aan de zijkanten. Glijd dit strak met een spatel of een ander glad oppervlak, waardoor je een mooi laagje botercrème over en rondom de hele taart krijgt. Zet deze in de koelkast.
  • Haal daarna de stronken bakpapier voorzichtig onder de cake weg.
 

1 opmerking:

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...