vrijdag 28 februari 2014

Ricotta chocoladecake

Ricotta chocoladecake is lekker zacht en smeuïg. Het is brownieachtig and cheesy.. Yummy we hebben ervan genoten!




 Chocoladecake

190 gram zachte boter
220 gram fijne kristalsuiker (het mag minder)
2  eieren
125 gram bloem
45 gram cacaopoeder 

Ricottamengsel

250 gram ricotta
50 gram fijne kristalsuiker
1  ei 
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier.
  •  Meng de boter met de suiker. 
  • Voeg stuk voor stuk de eieren toe. 
  • Meng de bloem met de cacaopoeder en voeg toe aan het beslag.
  • Schep het mengsel in het cakeblik.
Zo maak je het ricottamengsel

  • Klop de ricotta los met de suiker en het ei. 
  • Schep het mengsel op het chocoladebeslag en roer beide mengsels licht door elkaar met draaiende bewegingen. 
  • Bak de cake in voor 45-50 minuten of tot een satèprikker er schoon uitkomt, laat afkoelen.
Bron

Rudolph Bakery

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...