maandag 26 augustus 2013

SNICKERS Taart

SNICKERS cake! Hmm smullen maar! Pinda en chocoladecake sluiten perfect aan op de karamel. Een heerlijke combinatie die je niet kunt weerstaan.




Voor de pindacake

85 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
50 gram bastersuiker
100 gram Dulce de leche
1 ei
50 gram gepelde pinda's, geroosterd en fijngemalen
85 gram bloem
1 ½ theelepel cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder

Voor de chocoladecake

100 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
40 gram cacaopoeder
70 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
100 gram bastersuiker
2 eieren
1 eetlepel melk

Voor botercréme

150 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
200 gram Dulce de leche
250 gram suikerpoeder
2 theelepels vanille extract

Voor de karamelsaus

200 gram suiker
100 ml water
100 ml slagroom
50 gram boter

Chocolade glazuur

100 gram melkchocolade, in stukjes
50 ml slagroom

Voor de garnering

Karamelsaus
Geroosterde pinda's

Pindacake

Verwarm de oven voor op 180 graden, beboter een ronde cakevorm van 20 cm.

  • Mix boter, suiker en dulce de leche tot een gladde massa.
  • Doe ei toe en mix tot het ei opgenomen is.
  • Voeg fijgemalen pinda, bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe
  • Schenk het mengsel in het bakblik en bak voor 18-20 minuten. Let er op dat je de cake niet te lang bakt.
  • Een satéprikker moet er schoon uitkomen
  • Laat de cake circa 5 minuten in de cakevorm afkoelen
  • Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen
Chocoladecake

  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed door elkaar voor 8-10 minuten.
  • Schenk het mengsel in een ingevette cakevom en bak voor 18-20 minuten. Let er op dat je de cake niet te lang bakt.
  • Een satéprikker moet er schoon uitkomen
  • Laat de cake circa 5 minuten in de cakevorm afkoelen
  • Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen

Botercréme
  • Mix boter en dulce de leche tot een gladde massa.
  • Voeg suikerpeder en vanille toe en mix tot een dik en creamy botercréme. 
Karamelsaus
  • Kook de suiker en het water op een niet te hoog vuur tot het karamelkleurig wordt.
  • Verwarm ondertussen de room en laat de boter smelten.
  • Neem de pan van het vuur en voeg de room en de boter toe. Zet de pan terug op het vuur en kook het kort tot een dikke saus. Et voila! een homemade karamelsaus.
  • Laat het afkoelen voordat je hem over de taart giet..
Het vullen van de taart

Besmeer de chocoladecake met een dikke laag botercéme. Doe de pindacake er bovenop, besmeer de taart helemaal met botercéme en maak het glad. Giet de karamelsaus op de taart en bewaar het in de koelkast. Maak ondertussen de chocoladeganache.

Chocoladeganache
  • Breng slagroom aan de kook in een kleine steelpan.
  • Giet de warme room over de fijngehakte chocolade, laat dit zonder te roeren 10 minuten staan.
  • Roer na 10 minuten met een garde totdat je een mooie egale ganache hebt.
  • Laat hem even afkoelen voordat je hem over de taart giet.


 Enjoy your homemade SNICKERS cake!!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like Dulce fresa op facebook!

2 opmerkingen:

  1. Hallo,

    Vraagje over de karamelsaus van de snickerstaart. Hoeveel suiker en water heb je nodig om karamelsaus te maken?

    Groetjes José

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo José,

      De volgende ingrediënten heb je nodig om een karamelsaus te maken.

      200 gram suiker
      100 ml water
      100 ml slagroom
      50 gram boter

      Succes!

      Verwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...